Shiatsu therapie is een Japanse drukpuntmassage Shi (vinger) Atsu ( druk). Je kunt Shiatsu vergelijken met acupunctuur alleen wordt bij Shiatsu geen gebruik gemaakt van naalden maar van de handen.  Door deze drukuitoefening kunnen eventuele blokkades opgeheven worden en de natuurlijke balans van het lichaam kan hersteld worden.

De achtergrond van Shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Deze geneeswijze gaat ervan uit dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen en dat niemand in een hokje geplaatst kan worden.

Shiatsu is een holistische therapie dat wil zeggen dat lichaam en geest als een geheel benaderd worden. Niet alleen het aangedane gebied wordt behandeld, maar bij het stellen van de diagnose wordt ook rekening gehouden met de achtergrond en levensstijl van de client.

Shiatsu wordt in principe over de kleding heen gedaan, het is daarom ook aan te raden om losse kleding aan te doen. Maar shiatsu kan ook in de vorm van een massage waarbij ik dan gebruik maak van etherische oliën. Dit in overleg met de klant.

 

Tijd Prijs
30 minuten € 35,00
60 minuten € 65,00